SVENSK MATCHOCK

Matkultur = viktigt att förstå. Här blev det älggryta med hemmagjord lingonsylt med bär från skogarna våra

Här uppmärksammades en av våra alla matdagar: våffeldagen, med grädde å hemmagjord hjortonsylt

Å pannacotta med hjortonsylt

Och det här är ju som brottsligt för en italienare; pasta kokat i MJÖLK med falukorv och KETCHUP till hahaha

och självklart - surströmming! Vilket han... gillade? och tog lite till av? Medan en annan stod och kväljdes över snödrivorna. Utöver detta fick han prova hemmagjorda köttbullar, sill, smörgåstårta, semla, fredagstacos, messmör, kaviar, hårdbrö, pizza med bea (haha! "det var väl gott men det är ju inte pizza" pfffth italienare), toast skagen, hembakt tunnbröd, godis, pyttipanna och.... fjällfil. Fjällfil var det enda äckliga "det är som yoghurt fast med kolsyra i" haha! Så konstig, av allt det konstiga jag gödde han gillade han inte nånting så GOTT. Fast to be fair avskydde han djungelvrål, då trodde han vi prankat han genom att he nått oätbart i hans påskägg. Han förstod som inte att vi äter det och GILLAR det! Hur som, visst gjorde jag bra i att representera svensk matkultur under bara en vecka?

Tiden började rinna ut och andrews ofantliga kärlek för stan ledde till sovenierbegär. Det löste vi såhär hehe, nu hänger hjärtsnöflingan fint i hans (och mitt...) rum :-D

Vi fick långväga post from en tacksam mamma i italien som skickade både ätbara och användbara presenter

och andrew själv lämnade denna konst
Så var en magisk vecka förbi och en annan började få meddelanden från östersundare som ville på runttur i egna stan med denna fantastiska guide ;-) Och andrew å jag fick säga på återseende så får man vänta å se när vägarna möts igen! Det tråkiga med långväga vänskaper överglänses dock av att varje gång man väl träffas blir det i form av ett äventyr :-) Betingar det inte umgänget fantastiskt så säg!

Kommentarer
Trackback